Ervaringen met INCA 100 broedmachine en de Lory 10

Mijn ervaring met de Inca 100 broedmachine

Na vele jaren proberen te kweken met mijn Rosé kaketoes heb ik na veel teleurstellingen besloten om een Broedmachine te kopen. En het is een Inca 100 geworden,nu zul je wel zeggen waarom nou deze broedmachine?
Nou deze is mooi klein en compact en werkt voortreffelijk alle eieren zijn tot nu toe uitgekomen en ik had hier geen ervaring mee. Deze rolt de eieren heel zachtjes om net als de pop het in de natuur zou doen,en de meeste machines keren de eieren
Ook de temperatuur kun je digitaal instellen,net als de beweging op de vloer om de eieren te rollen kun je apart instellen met een tijd klok.

Alleen het vocht moet je apart met de hand instellen,maar bij Rosé kaketoes die niet zo veel vocht nodig zijn is dit erg gemakkelijk en simpel te doen ook voor andere vogels is dit geen probleem om het in te stellen(beetje ervaring en gevoel).

Omdat de Rosé Kaketoes bij mij alles in het broedblok gooiden (steentjes enz.) gingen de eieren vaak stuk ook net voor het uitkomen ging de pop vaak van de eieren lopen door verstoring om de voliere of ze maakten bij mij de jonkies dood als reactie hier op. Daarom heb ik tegen mijn principes in een broedmachine gekocht,ik wilde dat de vogels het altijd zelf deden.

Maar dat lukte gewoon niet bij dit koppel vandaar dat ik mijn principes moest bijstellen en er eigenlijk heel erg blij mee ben dat ik dit nu eens heb gedaan nu kweek ik ook jonge vogels bij dit koppel dankzij de INCA 100 en dit is geen reclame maken voor de machine deze heeft gewoon alles wat ik wilde Zelfs na het uitkomen van de jongen kun je hem nog gebruiken als couveuse dan kun je de keer inrichting gewoon uitzetten. Maar heb inmiddels nu ook de Couveuse Lory 10 gekocht.

Heb natuurlijk eerst veel info gevraagd bij kwekers die ook een broedmachine hebben en gevraagd naar hun ervaringen En niet iedere broedmachine is het zelfde en na veel vragen en heel veel verschillende broedmachines te bekijken heb ik besloten om een Inca 100 broedmachine te kopen deze is voor mij groot genoeg en doet precies wat ik graag wil dat hij moet doen en nu kweek ik bij dit koppel ook, ook al is het nu dankzij de broedmachine Bij de rest van mijn vogels ben ik hem niet nodig,maar het is altijd gemakkelijk als je iets achter de hand hebt als het niet helemaal naar wens verloopt.

Heb nog wel een opmerking: zet de broedmachine wel in een tocht, vocht en warmte gelijke ruimte. Ik heb de broedmachine van mij in een donkere kamer met alle ramen en deuren dicht zodat het altijd het zelfde temperatuur daar is en dat het van buitenaf geen invloed kan hebben op de machine door zon of licht.

Veel succes en vragen mag altijd!