Website

Hallo bezoekers van onze website!

Mijn naam is Martien Strijdveen en heb sinds 1980 al parkieten en papegaaien.
In de beginjaren kweekte ik met Agaporniden, en op dit moment(2002) kweek ik al jaren met Grote parkieten en diverse soorten Papegaaien. En met goed resultaat vind ik zelf, zowel met de kweek als op de tentoonstellingen.
Ik ben dan ook al diverse keren Kampioen geweest op verschillende Tentoonstellingen, o.a. op de Onderlinge TT,Regio, Provinciale. En al diverse keren Nederlands kampioen met enkeling, stellen en stammen, en zelfs Goud Zilver en Brons op de wereld tentoonstelling in 2015.
Zilver met een stam Grote Alexander parkieten  in 2005.
Verder was ik  toen in 2002 al 18 jaar topkweker van een speciaal club (OPC) met mijn Agaporniden dus al met al een hele ervaring op tentoonstelling gebied.

Na 19 jaar met Agaporniden te hebben gekweekt, moest ik doordat ik een ongeluk heb gehad mijn agaporniden van de hand doen, en heb ze dan ook allemaal aan één kweker gedaan, die met mijn gehele stam verder wilde gaan. Ik ben er dan ook erg blij mee dat hij het met deze vogels goed heeft gedaan op diverse Tentoonstellingen.Maar de laatste jaren ging mijn belangstelling ook al steeds meer uit naar grote parkieten en papegaaien.
Ook omdat je er minder werk mee hebt met het houden en het kweken van Grote Parkieten en papegaaien.
Zonder al die kleine broedkooien voor Agaporniden is het schoonmaken van de kooien een stuk gemakkelijker voor Roy Strijdveen en mij geworden.
Nu heb ik wel hulp van Roy zoals je ziet op de foto's maar er blijft nog genoeg werk overvoor mijzelf.
Ik heb dan nu ook al best een hele mooie collectie grote vogels zitten ook al zeg ik dat zelf.
Onder andere: Grote Alexander parkieten alleen de wildkleuren en raszuiver, Derbyanparkieten ,diverse Amazones, Kaketoe, Grijze roodstaarten en diverse soorten vogels uit Australië.

De meeste grote vogels heb ik in mijn 13 rennen van aluminium zitten,waar dan ook een sproei installatie over heen loopt en voor de rennen langs (aan de voorkant dus) een leiding waar mijn drinkbakken met water worden gevuld. De rest van mijn papegaaien en Amazone,s zitten binnen in broedkooien of boxen met veel daglicht en een luchtreiniger zodat zij zich ook lekker op hun gemak voelen in dit verblijf. Ook heb ik een grote ronde ren (zie foto's 4x5 meter)waar ik al mijn
jonge Alexanders en Derbyan's in heb zitten,deze kunnen lekker uitgroeien voor de Tentoonstellingen. Mijn grootste hobby van het houden van vogels is dan ook natuurlijk het kweekseizoen!
Om een goed koppel vogels samen te stellen is al moeilijk genoeg, en er dan ook nog mee proberen te kweken is een hele uitdaging voor mij.
Dus als zij eieren leggen, laat ik de ouders zelf hun eieren uitbroeden en de jongen groot brengen,en als dit echt niet lukt dan slechts in noodgevallen ga ik zelf over met handvoeding.

Natuurlijk komt op de tweede plaats met eigen gekweekte jonge vogels naar de Tentoonstelling te gaan. Waar ik dan ook erg druk mee ben om ze precies op tijd in conditie te krijgen, zodat zij het goed doen op de TT. Dus de vogels nemen bij mij een groot deel van de dag in beslag waar ik dan ook erg blij mee ben.
Sinds 2009 ben ik ook nog keurmeester geworden van de NBvV en mag dan ook van Grasparkiet tot Papegaai keuren waar ik eind van het jaar een mooie afleiding aan heb.

Verder wilde ik graag de kennis van mijn hobby door geven aan jullie,zodat een ieder er wat aan kan hebben en ik geen geheimen heb voor een ander wilde ik dit graag op internet zetten.
Maar ik kan niet alles alleen, vogels kweken en ook nog eens mijn kennis op internet zetten.
Maar met de hulp van Jeroen Strijdveen (de webmaster) proberen wij het zo goed en mooi mogelijk te maken en telkens met iets nieuws te komen ook al is dit wel moeilijk!

Maar als u vragen heeft over uw parkiet of papegaai(en), wil ik u graag van dienst zijn om een nuttig en goed advies te geven.

Ik wens u veel plezier tijdens het bekijken van deze website www.strijdveen.nl .

Met vriendelijke groeten,
Martien Strijdveen.

martien@strijdveen.nl